سفارش تبلیغ
صبا ویژن

وضعیت قیمت دینار کویت در ماه های ابتدایی سال

قیمت دینار کویت

 

خریدار احتمالی در چنین شرایطی چکار می‌کند؟ آنها مجبور می‌شوند میلیون‌ها و میلیاردها دینار کویت خریداری کنند و به این ترتیب، دینار کویت در کشور باقی می‌ماند. علاوه بر این، آنها دینار را در ازای ارزهای خارجی می‌فروشند و به این ترتیب ذخیره عظیمی از ارزهای خارجی جمع‌آوری کرده‌اند.

 

به دلیل صادرات بالای نفت کویت و انباشت سرمایه، ارزش دینار کویت در برابر دلار بیش از هر ارز دیگری در جهان است به‌گونه‌ای که قیمت دینار کویت بیش از 3.29 دلار قیمت دارد. نرخ فعلی آن در بازار ارز ایران معادل 427210 ریال است .

وضعیت و تاریخچه و عوامل موثر بر اقتصاد و قیمت دینار کویت

کویت که از سوی خانواده الصباح و به صورت پادشاهی مشروطه اداره می‌شود، در سال 1961 استقلال خود را از بریتانیا به دست آورد. مساحت این کشور 17 هزار و 818 کیلومتر مربع است.جمعیت کویت 4 میلیون و 453 هزار نفر است که از این آمار 30 درصد کویتی 28 درصد اعراب دیگر کشورها 38 درصد آسیایی‌ها و 4 درصد نیز دیگر گروه های قومی را تشکیل می‌دهند.

 

مسلمانان کویت 77.6 درصد از جمعیت کویت را تشکیل می‌دهند. در عین حال پیروان مسیحیت و آیین هندویی و دیگر گروه ها نیز در این کشور زندگی می کنند. زبان رسمی کویت عربی است و انگلیسی نیز به صورت گسترده استفاده می‌شود.

کویت بعد از استقلال از بریتانیا، تولید نفت خود را افزایش داد. عراق به رهبری صدام حسین در سال 1990 این کشور را اشغال کرد اما توسط آمریکا در سال 1991 طی عملیاتی به نام طوفان صحرا بیرون رانده شد.

ذخیره نفت و گاز این کشور که در حدود 10 درصد از ذخایر شناخته شده نفت خام جهان را در اختیار دارد، به ترتیب 101.5 میلیارد بشکه و 1.8 تریلیون متر مکعب است دلیل اصلی بالا بودن قیمت دینار کویت همین امر است

درآمد نفتی کویت از محل صادرات نفت و گاز 70 درصد از تولید ناخالص داخلی این کشور را تشکیل می‌دهد. کویت روزانه 2.7 میلیون بشکه نفت تولید می‌کند. این کشورکه پنجمین کشور بزرگ تولید کننده نفت در سازمان کشورهای صادر کننده نفت (اوپک) به شمار می‌رود، برنامه‌ریزی می‌کند که این مقدار را تا سال 2040 به 4.75 میلیون بشکه در روز برساند.

این کشور همچنین قصد دارد تا سال 2035 به مرکز کار، فرهنگ و حمل ونقل در منطقه تبدیل شود.

تاثیر روابط ترکیه و کویت بر اقتصاد کویت

روابط خارجی همیشه بر اقتصاد کشور ها موثر بوده و در این مورد روابط با ترکیه روی قیمت دینار کویت تاسیر زیادی دارد

روابط ترکیه با کویت از زمان تاسیس سفارت ترکیه در بیروت در سال 1964 آغاز شد. سفارت ترکیه در کویت نیز در سال 1971 تاسیس شد. این کشور نیز سفارت خود را در آنکارا در سال 1972 و کنسولگری خود را در استانبول طی سال 2005 افتتاح کرد.

کویت در قبال ترکیه سیاست دوستانه و مثبتی را دنبال می‌کند. روابط دو کشور در سال های اخیر با دیدارهایی در سطح ریاست جمهوری، نخست وزیری و وزرا سرعت گرفته است.

همچنین هفت شرکت ترکیه‌ای در کویت فعالیت می‌کنند. ارزش پروژه‌های اجرا شده‌ این شرکت‌ها تا کنون 6.5 میلیارد دلار بوده است.

سرمایه‌گذاری مستقیم ترکیه در کویت در بین سال های 2002 تا 2015 برابر با 1.64 میلیارد دلار و در سال گذشته 22 میلیون دلار ثبت شده است.

خطوط هوایی ترکیش، پگاسوس و اطلس جت در مجموع 37 پرواز در یک هفته از فرودگاه های استانبول، بورسا، ازمیر و ترابوزان به کویت انجام می‌دهند.

در حدود 4 هزار و 500 شهروند ترکیه‌ای در کویت زندگی می‌کنند و سال گذشته 179 هزار کویتی از ترکیه دیدن کرده‌اند.

تاثیر نفت بر اقتصاد و قیمت دینار کویت

صادرات نفت مهم ترین عامل موثر بر قیمت دینار کویت در بازارهای اقتصاد نیوز می باشد کویت با وجود وسعت کم یکی از بزرگترین کشورهای تولیدکننده نفت جهان است. عایدات نفتی مهم‌ترین مؤلفه درآمدهای دولت کویت به‌شمار می‌رود. ذخایر نفتی این کشور 70 میلیارد بشکه تخمین زده می‌شود که بیش از سه برابر ذخایر نفتی ایالات متحده آمریکا و 10 درصد از کل ذخایر نفتی جهان است. تولید نفت کویت طی سال 1994 در سطح 2 میلیون بشکه در روز (شامل نفت استخراج شده از منطقه بی‌طرف) قرار داشت. در خرداد ماه 1373 با بازسازی و راه‌اندازی کامل سومین واحد تقطیر پالایشگاه الاحمدی توان پالایش نفت کویت به 800 هزار بشکه در روز رسید که از این مقدار حدود 120 هزار بشکه به مصرف داخلی و روزانه 700 هزار بشکه آن صادر شد. میزان تولید ناخالص داخلی کویت در سال 1999 به خاطر کاهش قیمت جهانی نفت به مرز 8/25 میلیارد دلار رسیده بود، در سال 2000 با روند افزایش نرخ نفت در بازارهای بین‌المللی به بیش از 29 میلیارد دلار رسید. از سوی دیگر، نرخ رشد تولید ناخالص داخلی کویت هم‌اکنون بین 5/2 تا 3 درصد برآورد می‌شود (این نرخ در سال 1999حدود 1/1 درصد بود) طی سال‌های گذشته با بهره‌برداری از سه حلقه چاه جدید در منطقه مرزی (الرتقه) جمع چاههای در دست بهره‌برداری در این منطقه را به 11 حلقه رساند. چاههای منطقه (الرتقه) مورد ادعای دولت عراق است و به موجب علامت‌گذاری جدید مرزی در طرف کویت واقع شده‌است. اجلاس وزرای نفت کشورهای صادرکننده نفت (اوپک) در ژانویه 2001 سقف تولید نفت کویت را درحد 2 میلیون و 21 هزار بشکه در روز تعین کرد.

نقش گاز و میادین گازی

از عوامل موثر بر قیمت دینار کویت میتوان به صادرات نفت اشاره کرد

همپای رشد صنعت نفت در کویت، این کشور اقداماتی را نیز برای استخراج و بهره‌برداری از منابع گاز طبیعی (بوتان، پروپان، نپتان) آغاز کرد. منابع گاز در اطراف بندر الاحمدی و شعیبه ذخیره و سپس توسط سوپر تانکرهای ویژه حمل گاز به کشورهای مصرف‌کننده از جمله ژاپن و سایر کشورهای غربی صادر می‌گردد. تولید و استخراج گاز در کویت روند رو به رشدی را نشان می‌دهد هر چند که در آن نوساناتی نیز دیده می‌شود.