سفارش تبلیغ
صبا ویژن

تنش های اقتصادی استرالیا | وضعیت دلار استرالیا

 

قیمت دلار استرالیا

 

 

استرالیا کشوری ثروتمند با اقتصادی مبتنی بر توان بخش خصوصی و تولید ناخالص داخلی نسبتاً بالا و نرخ فقر نسبتاً پایین است. بر اساس آمارگیری سال 2013 قیمت دلار استرالیا ، مردم استرالیا از لحاظ میزان متوسط ثروت، پس از سوئیس، ثروتمند ترین مردم دنیا می باشند. نرخ فقر از ژانویه 2000 تا 2013 از 2/10 به 8/11 رسیده است. در سال 2010 شاخص آزادی اقتصادی استرالیا در رده سوم جهان جای گرفت.

استرالیا دوازدهمین قدرت اقتصادی جهان است که تولید ناخالص ملی آن با مبلغی برابر 66984 دلار در رده پنجم جهان قرار دارد. استرالیا در آمار گزارش شده سازمان ملل در سال 2011 در شاخص توسعه انسانی در رده دوم جهان قرار گرفت. طبق آمار Legatum در سال 2008 استرالیا از لحاظ شاخص کامیابی مردم در رده اول جهانی قرار دارد. 

وضعیت اقتصادی استرالیا

اقتصاد استرالیا، اقتصادی توسعه یافته و متکی بر بازرگانی و کشاورزی است. در میان قابل زندگی‌ترین شهرهای جهان در سال 2008 به گزارش اکونومیست، ملبورن دوم، پرت چهارم، آدلید هفتم و سیدنی نهم بود.محصولات اصلی استرالیا نیشکر، پنبه، غلات و گوشت است. این کشور معادن فراوانی دارد. شرکای بازرگانی استرالیا بیشتر چین، ژاپن و کره جنوبی در آسیا و نیز ایالات متحده آمریکا هستند. بنا بر گزارش بانک جهانی،  آخرین قیمت دلار استرالیا در بازار این کشور در سال 2005، از نظر تولید ناخالص داخلی یا GDP در رده پانزدهم جهان قرار داشته‌است و نیز بر اساس گزارش برنامه توسعه سازمان ملل متحد، استرالیا از نظر شاخص توسعه انسانی در سال 2006 سومین کشور توسعه یافته دنیا به حساب می‌آید. 

منبع درآمد استرالیا 

درآمد این کشور از محل فروش شمش های فلزی و کنسانتره آن ها نیز قابل توجه است. شرکت «بی اچ پی بیلیتون» طرف اصلی قرارداد کمپانی های چینی تولید مس است. این شرکت برای چهار ماهه پایانی سال جاری، قراردادی با این کمپانی ها منعقد کرده که ارزش فرآوری کنسانتره مس تحویلی 140 درصد نسبت به ارقام قبلی افزایش را نشان می دهد. 

درآمد استرالیا همچنین از محل فروش کالادر سال مالی منتهی به ژوئن 2008، 7/144 میلیارد دلار این کشور خواهد بود که در مقایسه با سال مالی پیش از آن، پنج میلیارد دلار استرالیا افزایش را نشان می دهد. رشد تولید فولاد جهان به واسطه تقاضای چین در سال 2008، شش درصد تخمین زده شده که نیاز بالابه دو ماده اولیه این صنعت- سنگ آهن و زغال کک- را سبب می شود. استرالیا بزرگ ترین تولیدکننده این دو ماده است که بیش ترین درآمد را در میان کالاهای دیگر، از این دو کسب می کند. طلاسومین منبع درآمد صادراتی این کشور است که قیمت های فعلی اش در رکوردهای تاریخی حدود 740 دلار است. کارشناسان پیش بینی می کنند قیمت طلادر سال آتی نیز در ارقام بالاتثبیت شود. 

 بررسی قیمت روز دلار استرالیا در بازارهای اقتصاد نیوز :  از ابتدای سالهای 1990 تا کنون اقتصاد استرالیا هیچگاه دچار رشد منفی نگردیده است . بر این اساس در ژانویه 2006 نرخ بیکاری 3/5% و 500/034/10 نفر مشغول به کار بوده اند . بخش خدمات اقتصاد شامل گردشگری , آموزش و خدمات مالی حدود 69% از تولید ناخالص ملی را بخود اختصاص داده است . کشاورزی و منابع طبیعی بترتیب 3% و 5% تولید ناخالص ملی را بخود اختصاص داده لیکن در واقع سهم اساسی صادرات استرالیا را بخود اختصاص داده است . بازارهای عمده صادرات استرالیا عبارتند از ژاپن , چین , ایالات متحده آمریکا , کره جنوبی و نیوزلن کل بدهی های دولت استرالیا 190 میلیارد دلار می باشد. 

استرالیا زیست پذیرترین شهر جهان 

در تحقیقات مربوط به زیست پذیری شهرهای جهان، همه شهرهای بزرگ استرالیا در سطح مطلوب زیست پذیری می باشند. در این رتبه بندی شهرهای سیدنی، پرث و آدلاید به ترتیب در رده های ششم و هشتم و نهم قرار گرفتند.ملبورن در استرالیا توانست همچون سال گذشته با نمره کل 97.5 در شاخص زیست‌پذیری عنوان بهترین شهر جهان برای زندگی و سکونت در سال 2014 را به خود اختصاص دهد. 

ملبورن در ثبات و امنیت نمره 95، در بهداشت و  درمان نمره 100، در فرهنگ و محیط زیست نمره 95.1، در آموزش و پرورش نمره 100، در زیرساخت نمره 100 و در مجموع نمره 97.5 را به دست آورده و در رتبه اول قرار گرفت. 

وین پایتخت اتریش با نمره کل 97.4 در مکان دوم و ونکوور کانادا با نمره 97.3 در رتبه سوم شاخص زیست‌پذیری 2014 قرار گرفتند. 

تورنتو (کانادا) با نمره 97.2، آدلاید (استرالیا) و کلگری ( کانادا) با نمره 96.6، سیدنی (استرالیا) با نمره 96.1، هلسینکی (فنلاند) با نمره 96، پرث (استرالیا) با نمره 95.9 و آوکلند (نیوزلند) با نمره 95.7 در رتبه‌های چهارم تا دهم شاخص جهانی زیست‌پذیری قرار گرفتند. 

عمده واردات استرالیا 

واردات عمده استرالیا عبارتند از : ماشین و تجهیزات حمل و نقل ، مواد غذایی ، کامپیوتر ، ماشین های اداری ، تجهیزات مخابراتی ، نفت خام و مواد نفتی ، کشورهای آمریکا ، چین ، ژاپن ، سنگاپور و آلمان ، سهم بیشتری را در این میان داشته اند . 

مبادلات تجاری ایران و استرالیا در سال 2008 به حدود 300 میلیون دلار رسید . در سال 2008 ، ایران ، شصت و یکمین شریک تجاری استرالیا بوده است . 

صادرات استرالیا 

استرالیا عضو سازمان های اقتصادی متعددی است از جمله : سازمان همکاری های اقتصادی آسیا – اقیانوسیه ، سازمان تجارت جهانی  و سازمان همکاری اقتصادی و توسعه 

مهم ترین اقلام صادرات استرالیا ، محصولات کشاورزی ، زغال ، طلا ، پشم ، گندم ، گوشت ، شکر ، لبنیات ، آلومینیوم ، سنگ آهن ، گازهای طبیعی و تجهیزات حمل و نقل است . بزرگ ترین بازارهای صادراتی استرالیا شامل کشورهای ژاپن ، چین ، آمریکا ، کره جنوبی و نیوزیلند است که در این میان ، ژاپن سهم عمده ای در خرید این محصولات دارد