سفارش تبلیغ
صبا ویژن

بررسی تغیرات قیمت دلار آمریکا امروز

قیمت دلار و یورو امروز چند است؟ | سه‌شنبه 98/04/18

آیا مسیر افزایشی که در طول 3 روز اخیر در آن بازار قرار گرفته است و ثبت یک رکورد افزایشی، نشان دهنده تغییر مسیر میان مدت بازار دلار است؟ قیمت دلار آمریکا در بازار آزاد امروز در پاسخ به این سوال دشوار است؛ کاهشی ها استدلال می کنند، قیمت هم چنان در دامنه 25 روزه قرار دارد و با وجود افزایش روزهای اخیر، اتفاق تازه ای در بازار رخ نداده است.

کاهش نسبی قیمت دلار در بازار

به گزارش اقتصادنیوز، این روزنامه در ادامه نوشت: قیمت دلار آمریکا یورونیوز اعلام کرده همزمان با پایان مهلت 60 روزه ایران به اروپا و افزایش سطح غنی‌سازی اورانیوم توسط جمهوری اسلامی، قیمت فروش دلار در بازار آزاد تهران حدود 260 تومان نسبت به روز گذشته کاهش یافت و به 13 هزار و 40 تومان رسید.
این درحالی است که بهای فروش دلار در بازار آزاد تهران همزمان با آغاز ضرب‌الاجل 60 روزه 15 هزار و 500 تومان بوده است. بدین ترتیب طی دو ماه گذشته قیمت دلار آمریکا آزاد 2 هزار و 460 تومان کاهش یافته است.
کارشناسان اقتصادی، محدودسازی معاملات عمده ارز، ممنوعیت واردات برخی کالاها، افزایش ریسک مبادلات به دلیل نوسان بالای نرخ دلار و عرضه ارز توسط بانک مرکزی را از دلایل اصلی کاهش نرخ دلار می‌دانند.

کاهش قیمت دلار و تاثیرات آن بر قیمت طلا

همچنین در پی نزول نرخ دلار و با وجود افزایش بهای جهانی طلا، قیمت هر قطعه تمام سکه طلا نیز که در روز 18 اردیبهشت ماه گذشته در آستانه 5 میلیون و 200 هزار تومان بود، در روزهای اخیر کمتر از 4 میلیون و 600 هزار تومان قیمت خورد. بر این اساس طی مهلت 60 روزه ایران به اروپا قیمت هر قطعه تمام سکه طلا 600 هزار تومان افت کرده است.
ایران روز یکشنبه و در پایان مهلت 60 روزه به اروپا اعلام کرد که در واکنش به آنچه عملکرد کمتر از انتظار کشورهای اروپایی به تعهدات برجامی عنوان شد، با کاهش تعهدات برجامی خود، سطح غنی‌سازی اورانیوم را به بالاتر از 3/67 درصد می‌رساند.
به گزارش اقتصاد نیوز به نقل از  مهر، بازار ارز این روزها علیرغم فضای پرتنش سیاسی، ثبات و آرامش را تجربه می‌کند و این درست خلاف آن چیزی است که دشمنان با اعمال سخت‌ترین تحریم‌ها قصد داشتند در بازار ارز ایران رخ دهد. در این میان، مدتها است که علیرغم آنکه دلالان بسیاری از روزها با طرح مسائل سیاسی، خیز برمی‌دارند تا مجدد قیمت‌ها را در بازار بالا ببرند، اما مدیریت درست و به جای بازارساز، بازی آنها را بر هم می‌ریزد و داستان را به نحو دیگری پیش می‌برد.

مدیریت ارزی چگونه نبض بازار را به دست گرفت؟

بر این اساس است که صرافی‌های بانکی اعلام می‌کنند که بانک مرکزی این روزها بیشتر خریدار ارز است تا فروشنده و اگر هم تزریقی در بازار انجام دهد، به طور قطع، رقمش بسیار ناچیز است؛ اما همین مدیریت، دلالان را غافلگیر کرده است. البته علاوه بر منابعی که بانک مرکزی این روزها با مدیریت خود از بازار جمع می‌کند، منابع ارزی ناشی از صادرات غیرنفتینیز به کمک آمده و بسیاری از نیازهای ارزی کشور را تأمین کرده است، به خصوص اینکه واردات در مقابل صادرات نیز یکی از روش‌های رفع تعهد ارزی است که این روزها اتفاقاً با استقبال بسیاری مواجه شده است.
مدیران نظام بانکی بر این باورند که اگر حتی فروش نفت هم به صفر برسد، صادرات غیرنفتی و ارزهای حاصل از طریق آن می‌تواند به خوبی نیازهای ارزی کشور را پاسخگو باشد و البته اثبات این ادعا هم در روند تأمین ارز مورد نیاز واردات ظرف ماههای گذشته است. بر اساس آمارهای رسمی، میزان بازگشت ارز صادرات نیز ظرف ماههای گذشته سرعت گرفته و این یعنی بانک مرکزی توان کمتری را برای تأمین مالی بخش وارداتی کشور قرار داده و بیشتر متمرکز بر تأمین ارز مورد نیازکالاهای اساسی شده است، چراکه صادرکننده و واردکننده راه خود را پیدا کرده و قیمت دلار آمریکا در بازار آزاد امروز و ارز را با قیمت‌های متعادل و مورد توافق، تأمین می‌کنند.


نمایه آماری از معاملات ارزی 98

آنگونه که آمارهای رسمی از مبادلات ارز از ابتدای سال 98 تا نیمه تیرماه نشان می‌دهد، بالغ بر 5 میلیارد یورو خرید ارز از سوی واردکنندگان بابت واردات صورت گرفته و در مقابل، صادرکنندگان بالغ بر 5 میلیارد و 238 میلیون یورو ارز برای فروش عرضه کرده‌اند؛ این در شرایطی است که میانگین نرخ خرید یورو در سامانه نیما ظرف این مدت، ده هزار و 841 تومان بوده که این رقم در بازار ثانویه به چیزی حدود 10 هزار و 597 تومان رسیده است.
از سوی دیگر، میانگین قیمت دلار آمریکا موزون سنا برای ارزهای مختلف بر اساس اسکناس و حواله ارزی نیز نشانگر آن است که بین دو نرخ میانگین موزون سنا -اسکناس و میانگین موزون سنا-حواله ارزی و همچنین بازار ثانویه سامانه نیما، تفاوت‌هایی وجود دارد، به این معنا که از ابتدای تیرماه تا یازدهم این ماه، میانگین نرخ فروش یورو بر اساس میانگین موزون سنا (اسکناس) برابر 14 هزار و 847 تومان، بر اساس میانگین موزون سنا (حواله ارزی) برابر با 12 هزار و 676 تومان و بر اساس بازار ثانویه سامانه نیما، برابر با 10 هزار و 597 تومان بوده است.
آمار نشان می‌دهد که روند اختلاف بین میانگین فروش یورو در بازار ثانویه سامانه نیما و میانگین موزون سنا (اسکناس) مبنی بر این است که در فروردین 98 تفاوت دو نرخ مذکور نزدیک به 6 هزار تومان در هر یورو یعنی حدود 62 درصد بوده که در خردادماه به 4 هزار تومان یعنی 36 درصد کاهش یافته است؛ ضمن اینکه طی یازده روز تیرماه نیز تفاوت مزبور به حداقل خود از ابتدای سال جاری رسیده است که دو هزار تومان را نشان می‌دهد.