سفارش تبلیغ
صبا ویژن

علل افزایش قیمت ماهی در بازار

قیمت مرغ امروز در بازار

گلشاهی ادامه داد: قیت ماهی با حمایت از یک شرکت‌ نیمه‌خصوصی وابسته به وزارت جهاد کشاورزی بخشی از نهاده مورد نیاز برای تولید خوراک آبزیان با استفاده از ارز مرجع و بخشی دیگر نیز با ارز مبادلاتی وارد شده است. 

قیمت ماهی همانند دیگر محصولات کشاورزی افزایش یافته !

در شرایطی که قیمت ماهی نسبت به سال گذشته حدود دو برابر و در برخی موارد بیشتر از آن شده و مردم قدرت خرید این محصول پروتئینی را ندارند، مدیر بازار اتحادیه ماهیان سردآبی معتقد است که قیمت انواع ماهی در بازار مانند دیگر محصولات کشاورزی و غذایی افزایش یافته و در این میان تولیدکنندگان تقصیری ندارند.

به گزارش ایسنا، بازار ماهی هم در هفته‌ها و ماه‌های گذشته با افزایش قیمت مواجه شده و هر روز شاهد گرانی انواع این محصولات شیلاتی هستیم؛ به طوری‌که قیمت‌ها نسبت به سال گذشته حدود دو برابر افزایش یافته است. بر این اساس هر کیلوگرم قیمت ماهی قزل آلا در بازار بین 30 تا 32 هزار تومان فروخته می‌شود و این در حالی است که قیمت آن در سال گذشته کیلویی 12 تا 14 هزار تومان بود.

در بازار، هر کیلوگرم ماهی کپور به 25 هزار تومان، ماهی شوریده بیش از 26 هزار تومان، ماهی کفال 25 هزار تومان و میگو بین 30 تا 35 هزار تومان به دست مردم می‌رسد که البته قیمت‌ها بسته به منطقه و شمالی و جنوبی بودن فروشندگان متفاوت است.

نوسانات قیمت ماهی انحصاری نیست! 

ساحل سلطان کریمی، مدیر بازار اتحادیه ماهیان سردآبی در این باره به ایسنا گفت: این طور نیست که فقط قیمت ماهی در بازار افزایش یافته باشد، بلکه تقریباً همه محصولات درگیر نوسانات قیمتی شده‌اند، اما در این صنعت، ماهی‌های جنوب صید و عمده آن صادر می‌شود و به همین دلیل قیمت آن افزایش چشمگیری داشته است.

وی افزود: در این راستا و به دلیل اینکه مردم توان خرید ماهی‌های جنوب را ندارند، برای خرید ماهی‌های سردآبی و به ویژه پرورشی هجوم آورده اند و این مسئله باعث شده که قیمت ماهی افزایش یابد. از سوی دیگر تولیدکنندگان و پرورش دهندگان ماهی نیز هزینه‌های تولیدشان افزایش یافته و آنها تقصیری در گرانی محصولات شیلاتی ندارند.

سلطان کریمی ادامه داد: خوراک ماهی که تا سال گذشته کیلویی 4500 تا 5000 تومان بود، امسال به کیلویی حدود 10 هزار تومان رسیده و بچه ماهی هم با افزایش چند برابری قیمت مواجه شده و تخم ماهی نیز محدودیت‌های بسیاری برای پرورش دهندگان به وجود آورده است.

مدیر بازار اتحادیه ماهیان سردآبی اظهار کرد: قیمت هر کیلوگرم ماهی قزل آلا در اسفند ماه سال گذشته به حدود 16 هزار تومان رسیده بود و امسال نیز حدود 32 هزار تومان است، بنابراین و با توجه به مسائل و مشکلات موجود که گریبانگیر همه صنایع است، نمی‌توان تولیدکنندگان را مقصر دانست، چرا که آنها عمداً افزایش قیمت نمی‌دهند.

با توجه به این وضعیت باید دید آیا وزارت کشاورزی و دستگاه‌های نظارتی می‌توانند بازار محصولات مختلف مانند ماهی و سایر آبزیان را به نفع مردم کنترل کنند یا اینکه نوسانات قیمتی هر هفته و هر روز که به عید و ایام نوروز نزدیکتر می شویم، دستخوش تغییرات بیشتری خواهد شد؟

ارسلان قاسمی، مدیرعامل اتحادیه تکثیر، پرورش و صادرات آبزیان در گفت و گو با خبرنگارصنعت،تجارت و کشاورزی با اشاره به دلایل گرانی ماهی و میگو در بازار اظهار کرد: افزایش قیمت نهاده‌ها، دستمزد، حمل و نقل و...موجب شد تا تولیدکنندگان 8 تا 10 درصد قیمت محصولات خود را نسبت به مدت مشابه سال قبل افزایش دهند که این میزان به سبب بالارفتن قیمت تمام شده، چشمگیر نبوده است.

سیستم دلال بازی یکی از عوامل گرانی قیمت ماهی !

وی با اشاره به اینکه سیستم دلال بازی در عرضه آبزیان، رونق فراوانی دارد، افزود: با توجه به آنکه محصول حداقل پس از دست به دست شدن میان 3 تا 4 واسطه به دست مصرف کننده می رسد؛ بنابراین همه این عوامل منجربه نوسان چشمگیر قیمت آبزیان در بازار می شود.

قاسمی با انتقاد از بی توجهی سازمان شیلات و میادین میوه و تره بار نسبت به افزایش سرسام آور قیمت ماهی در بازار بیان کرد: سودجویی دلالان و عوامل واسطه منجر به افزایش شدید قیمت آبزیان در بازار می شود که این امر به سبب کاهش قدرت خرید خانوار به ضرر مصرف کننده تمام می شود و این همان موضوعی است که بارها به مسئولان هشدار داده ایم.

این مقام مسئول گفت: قیمت قزل آلا 40 تا 50 درصدی افزایش یافته است، این درحالی است که تنها 10 درصد آن ناشی از افزایش قیمت تمام شده و مابقی مربوط به سودجویی دلالان است.

وی در پایان با اشاره به اینکه افزایش قیمت ماهی ارتباطی به کمبود تولید ندارد، تصریح کرد: امسال حداقل میزان آبزی پروری به 400 هزارتن همانند مشابه سال گذشته می رسد، بنابراین اتفاق خاصی در تولید رخ نداده که بخواهد قیمت ماهی نوسان چشمگیری در بازار داشته باشد.